La turmalina és una d’aquelles pedres precioses que amaga molts secrets i volem explicar-te’ls tots. En el món de la joieria són moltíssims els tipus de perles i pedres precioses que es troben i ens tornem bojos quan veiem el taulell ple d’anells, penjolls o arracades amb pedres de milers de colors diferents.

Els colors i les formes ens atrapen, però les pedres van molt més allà i no sols són peculiars per la seva bellesa externa. Els que són més místics diuen que cada pedra guarda una energia i serveix per a alguna cosa especialment.

 

Les Turmalines són un grup de cristalls mixtos dins de la família de silicats compost per onze espècies entre elles elbaïta (rosa, vermella, verda, blava) i la gravita (marró) però la més valorada és la primera per les seves varietats cromàtiques. Cal remarcar que la turmalina és una pedra preciosa d’origen natural pertanyent al grup de les zircònies.

TURMALINA - Usos y propiedades | MINERALES DEL MUNDO

És una pedra molt especial que ha estat usada segles enrere per a dissenyar joies i amulets, a més de ser usada per científics i metafísics en diferents estudis. És una pedra procedent de molts jaciments com el Brasil, el Canadà o Amèrica però on més abunden és en el continent Africà. La turmalina és coneguda com a pedra camaleònica perquè no sols la trobarem d’un color, si no que existeixen turmalines negres, vermelles, verdes, blaves, groga… i el seu nom procedeix de la paraula cingalesa “touramalli” que significa  “pedra de colors barrejats”.

TURMALINA SÍNDRIA

Tal com hem explicat, aquest mineral pot adquirir múltiples colors, i una de les versions que més ens fascina es la que es coneix comunament com a turmalina síndria

Es caracteritza per tenir la part interior de color rosa i la exterior verda. Quan es talla un cristall de turmalina síndria es poden apreciar perfectament el color vermell del centre i el verd de l’entorn. Està catalogada dins de la família de les elbaïtes, que són les turmalines cromàtiques de qualitat gemma. Dins d’aquesta família es troben també les varietats rosades, vermelles, verdes i blaves. Les turmalines de colors es caracteritzen pel seu dicroisme i solen ser escasses i valorades en el món de la joieria.

▷ Turmalina Sandia: Propiedades, significado y Limpieza

Les turmalines són borosilicats que es caracteritzen per tenir una composició variable entre elles encara que tenen la mateixa estructura cristal·lina. Els seus cristalls solen ser prismàtics i es troba en pegmatites, en granits, en filons hidrotermals i en filons pneumatolítics.

 

COM CUIDAR LA PEDRA

Si el que vols és netejar la teva joia de turmalina has de tenir en compte el material del qual està feta aquesta. Si és or o plata hauràs de tenir una cura especial per a no danyar-la.

Si d’altra banda l’única cosa que tens és la pedra fica-la 24h en una got d’aigua salada, si és de la mar millor, i passades aquestes 24h esbandeix-la amb aigua tèbia de l’aixeta.