Segons un estudi de WGSN (World Global Style Network), tot el que ens posem de cintura cap a dalt és la nova manera de auto expressar-se.
Potser pensem que complements com les joies o els rellotges queden ara en un segon pla degut a aquest confinament que ens està tocant viure. Però la veritat és que, segons aquest estudi, les joies cobren un protagonisme vital durant aquestes setmanes i les video-trucades per a reunions laborals hi tenen molt a veure.

El confinament ha provocat el tele treball en molts de nosaltres i això, al seu torn, reunions a través de video-trucades. Això vol dir que la nostra manera de vestir-nos ha canviat una mica durant aquestes últimes setmanes, i la nostra millor versió s’expressa en una manera de vestir de cintura cap a dalt, és a dir, aquesta part de nosaltres que s’enquadra en la pantalla d’un ordinador o un mòbil. Si no ens traiem els pantalons de pijama durant tot el dia, no passa res no?, ningú ho notarà. Però de cintura per a dalt, això ja és una altra història. És aquí on entren en joc no solament les nostres millors camises o qualsevol altra peça, si no que les joies es converteixen en el complement per excel·lència, cobrant més sentit que mai. Almenys així ho afirma aquesta consultoria, líder mundial en pronòstics de tendències de moda.

La creativitat a l’hora de vestir-nos de cintura cap a dalt s’ha tornat vital, no sols de cara als altres en aquestes reunions, si no que també per a nosaltres mateixos. Mentre que complements com a bosses o sabates han perdut una mica de sentit, aquells complements que acompanyin el rostre estan guanyant punts dia rere dia. I no hi ha res millor que una bona joia per a elevar el nostre rostre, el nostre estilisme i, sens dubte, el nostre ànim.

L’auge de les les joies durant aquest confinament ve donat per una nova societat que ha trobat la manera de sentir-se millor a través d’acaronar-se a casa i de vestir-se amb complements que elevin el seu estat d’ànim. Com ja dèiem, el treball a distància, que ha passat a formar part de les nostres vides de manera inesperada, és l’altre factor clau que ha derivat en un auge per les joies especials, ja que tot el que es porta de cintura cap a dalt es la nova manera d’auto expressar-se

El mateix passa a les xarxes socials (RRSS), sobretot a Instagram, en la qual molts fanàtics senten la necessitat de continuar fent contingut atractiu. Dins d’aquest contingut, les fotografies de detalls o “selfies” en miralls (on de cintura cap amunt torna a ser el que més es veu) es tornen virals i quin és el complement que més llueix en aquesta mena de fotografies? De nou, les joies, sobretot les arracades i collarets.